Atsma: 'Meer energie uit zee'

Atsma: 'Meer energie uit zee'

08-10-2012 09:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Europese Unie moet meer energie uit zee opwekken. Dat bepleitte staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu op Cyprus tijdens een bijeenkomst van Europese ministers.

De bijeenkomst over maritiem beleid ging onder meer over het opwekken van energie uit getijdenbewegingen en de overgang van zoet naar zout water. Volgens Atsma is Nederland goed op weg om op deze manieren energie op te wekken en zouden meer landen het Nederlandse voorbeeld moeten volgen. "Ook andere landen moeten meer oog krijgen voor deze manier van duurzame energie-opwekking."

De EU gaat het maritiem beleid met €400 mln stimuleren. Atsma denkt dat nieuwe technieken voor stroomopwekking uit de zee kunnen profiteren van deze financiële injectie.

Foto: Tony Hisgett

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie