Koeweit steekt $ 1,5 mrd in bio-ethanol Mozambique

Suikerriet

29-05-2015 12:14 | Door: Thijs ten Brinck

De Al-Bader International Development Company uit Koeweit is van plan in Mozambique te investeren in een industrie voor biobrandstoffen op basis van suikerriet.

Dat schrijft de site MacauHub op basis van een gesprek tussen CEO Ali Mahmoud van Al-Bader en de premier van Mozambique. Het bedrijf wil investeren in een industrieel landbouwproject voor suikerriet in het land. Al-Bader trekt daar $ 1,5 mrd voor uit.

Het uiteindelijke doel is om het suikerriet in te zetten voor de productie van bio-ethanol, zoals dat bijvoorbeeld in Brazilië veel gebeurt. Naast de biobrandstoffen investeert Al-Bader ook in technologie om vloeibare transportbrandstoffen te maken uit steenkool. Hiermee is een bedrag van $ 13 mrd gemoeid. De bio-ethanol en de coal-to-liquid-technologie helpen Mozambique minder afhankelijk te worden van olie-import.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Macauhub | Foto: Eugeni Dodonov, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie