Infographic: Bioplastic Basics (3/3)

Infographic: Bioplastic Basics (3/3)

20-10-2012 15:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Net als conventionele, fossiele plastics worden bioplastics niet zomaar afgebroken in het milieu. Daarom is de verwerking cruciaal. Het derde en laatste deel van een infographic over bioplastic.

Door Kirstine Schiebel, Teun Brouwer en Mark Beumer

Zoals in deel 1 van deze infographic al duidelijk werd: in de Stille Oceaan drijft een soep van plastic deeltjes ter grootte van China. Daarin staat de Stille Oceaan niet alleen: door onnadenkendheid is zo'n soep in elke grote oceaan te vinden.

Omdat bioplastic even sterk is als conventioneel plastic (en dus even slecht wordt afgebroken) is er genoeg reden om te kijken naar de juiste verwerkingsmethode. Er zijn vijf manieren: de één is duurzamer dan de ander. In deel 3, tevens het totaal, van deze infographic: hoe verwerken we bioplastics?

 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie