Huishoudboekje laat ruimte voor groene energie

Huishoudboekje laat ruimte voor groene energie

24-10-2012 05:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederlanders zijn bereid meer geld uit te geven voor duurzame energie dan dat het daadwerkelijk kost. Dat blijkt uit het Energie Bespaaronderzoek van energieleverancier E.ON.

De donkere en koude herfst- en winterdagen staan weer voor de deur. In deze periode gaat  de thermostaat weer flink omhoog en de lampen aan om het in huis gezellig te houden. Met een toename van het energieverbruik stijgen ook de energiekosten. Reden voor EO.N om te onderzoeken hoe Nederlanders omgaan met energie en energiebesparing.

Op de centen letten

Uit het onderzoek onder meer dan duizend respondenten blijkt dat ongeveer 75 procent van de Nederlanders positief staat tegenover het zelf opwekken van energie. Eenzelfde percentage geeft aan €60,03 per maand over te hebben voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Dat het zelf opwekken van duurzame energie nog geen grote navolging vindt is volgens E.ON opmerkelijk. Het energiebedrijf stelt dat het al mogelijk is om zelf duurzame energie op te wekken voor een bedrag van €15 per maand.

Mannen zijn in dit opzicht overigens een stuk guller dan vrouwen. Mannen zijn bereid €73,98 te besteden aan duurzame energie, dat is bijna €30 meer dan vrouwen die slechts €44,72 over hebben om hun föhn op groene energie te laten werken. Een waardevolle les voor marketeers.

Meer kolencentrales

E.ON’s interesse in het duurzame gedrag van de Nederlandse burger is de andere kant van een januskop. Onlangs pleitte E.ON en GDF Suez nog voor het bijbouwen van gas- en kolencentrales in Nederland. Duurzame energie zou volgens de energiegiganten niet toereikend zijn om pieken in de energievraag op te vangen. DuurzaamBedrijfsleven.nl checkte deze claim en kwam tot andere conclusies.

Bron: E.ON

Foto: allerleirau

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie