Installeert Shell 20 megawatt aan Teslabatterijen?

Shell

23-06-2015 07:35 | Door: Thijs ten Brinck

Energiebedrijf Shell heeft een deal gesloten met Advanced Microgrid Solutions voor de realisatie van 20 megawatt aan energieopslag op verschillende locaties van Shell en zijn klanten in Noord-Amerika.

Het Amerikaanse bedrijf Advanced Microgrid Solutions (AMS) gaat de energieopslag installeren bij kantoren, op industriële terreinen en bij elektriciteitscentrales van Shell en Shell-klanten in Californië. De opslagsystemen helpen Shell en zijn klanten elektriciteitskosten te verminderen en het energiemanagement te verbeteren. Ook leveren de accu's noodstroom bij incidenten.

"We zijn zeer enthousiast om met Shell samen te werken aan nieuwe hybrid electric buildings in Californië", zegt Katherine Ryzhaya, commercieel directeur van AMS. "Deze deal maakt het elektriciteitsnet moderner en bedrijfszekerder, en scheelt bedrijven geld."

AMS ontwerpt, bouwt en beheert de accusystemen. Shell krijgt controle over de inzet van de opslagcapaciteit. Shell Energy vermarkt in de VS niet alleen aardgas maar heeft ook 5.000 megawatt aan elektriciteitscentrales in beheer, in verschillende Amerikaanse staten.

Hybrid Electric

Advanced Microgrid Solutions sloot begin juni 2015 een deal met Tesla voor de afname van 500 megawattuur aan Powerpack-accu's. AMS gebruikt de accu's om gebouwen en fabrieken van zijn klanten om te bouwen tot Hybrid-Electric Sites, private elektriciteitsnetten die met slimme software en accuopslag inspelen op snel wisselende elektriciteitsprijzen.

Zo bespaart AMS voor zijn klanten geld, en ondersteunt het tegelijkertijd grotere regionale stroomnetten met de flexibele accuopslag.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AMS | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie