Britse David gaat met € 1 mln batterij-Goliath Tesla te lijf

Honden

24-06-2015 12:03 | Door: Thijs ten Brinck

De Britse start-up Powervault belooft een 4 kilowattuur grote thuisbatterij te kunnen maken, leveren en installeren voor een prijs rond de € 3.000.

Powervault heeft recent een geslaagde crowdfundcampagne afgerond via het Britse platform Crowdcube. De start-up heeft net iets meer dan € 1 mln opgehaald, bijna twee keer zoveel als het doelbedrag. Powervault gaat het geïnvesteerde geld gebruiken om de komende 3 jaar 10.000 systemen te leveren aan klanten.

De Britse start-up biedt huishoudens met zonnepanelen de kans om zoveel mogelijk van de opgewekte stroom zelf te gebruiken. Net zoals Tesla doet met de Powerwall thuisbatterij. Waar Tesla alleen de batterij verkoopt, levert Powervault een compleet pakket. Inclusief omvormers en randelektronica.

"Tesla en andere acculeveranciers bieden met alleen een accu slechts een deel van de oplossing", zegt Powervault in een persbericht. "Wij leveren een compleet energieopslagsysteem, dat binnen een uur is geïnstalleerd."

Gigaconcurrentie

Powervault heeft zijn eerste systemen al verkocht en hoopt binnen vijf jaar een 'Britse huishoudnaam' te zijn, met dan in totaal 50.000 verkochte systemen. Tegen die tijd moet de prijs van de systemen gezakt zijn tot onder de € 1.500.

Het jonge bedrijf, verbonden aan de Europese incubator Climate-KIC, moet dan niet alleen de batterijen uit Tesla's gigafabriek maar onder andere ook de producten van BMW en Mercedes van zich afslaan in de strijd om marktaandeel in Groot Brittannië en de rest van de wereld.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Powervault, Crowdcube, Solar UK | Foto:Blu-news.org, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie