LEGO investeert €373 miljoen in groene energie

LEGO investeert €373 miljoen in groene energie

27-02-2012 11:13 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Deense speelgoedfabrikant LEGO investeert €373 mln in een windmolenpark van 277 MW aan de Duitse kust.

Het bedrag is goed voor meer dan een derde van de totale investering voor het windmolenpark. Het windmolenpark wordt gebouwd op 35 kilometer afstand van de noordwesterse kust van Duitsland en zal in 2015 volledig operationeel zijn.

Het park zal bestaan uit 77 Siemens wind turbines, waarvan een ieder 3,6 MW aan energie produceert. Dit is genoeg om meer dan 285.000 huishoudens te voorzien van energie en stelt LEGO in staat om tot en met 2020 in haar energiebehoeften te voldoen.

Hernieuwbare energie zakelijk

Het project wordt geleid door wereldleider in windenergie, DONG Energy. De samenwerking met zakelijke partner LEGO is vernieuwend want doorgaans handelt het energiebedrijf met institutionele beleggers, zoals verzekeringsmaatschappijen.

“Dit is ons eerste project met een zakelijke belegger. Hiermee openen wij vandaag onze deuren voor zakelijke beleggers in de hernieuwbare energiesector,” stelt algemeen directeur van DONG Energy, Anders Eldrup.

Duurzame investering

“Voor LEGO is dit een aanzienlijke investering,” stelt Soren Thorup Sorensen, algemeen directeur van Kirkbi, het moederbedrijf van LEGO. “Maar wel een stabiele met betrekking op het lange termijn rendement.”

Daarnaast dankt LEGO positieve commerciële vooruitzichten aan het groene project. In de toekomst zullen de stukken speelgoed voorzien zijn van een label dat getuigt dat LEGO met windenergie in haar energiebehoeften voorziet.

Bron: Reuters

Foto: bdesham

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie