Nog een onderzoek naar Chinese dumping zonnepanelen

Nog een onderzoek naar Chinese dumping zonnepanelen

08-11-2012 17:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Europese Commissie heeft vandaag een tweede onderzoek geopend naar Chinese zonnepanelen en gerelateerde onderdelen.

In januari begon de onrust. Toen beschuldigde het Duitse Solarworld Chinese fabrieken ervan staatssteun te ontvangen waardoor zonnepanelen onder de kostprijs op de Europese markt werden aangeboden.

Vergeldingen

Amerika heeft al een heffing ingesteld van 250 procent op zonnepanelen uit de Volksrepubliek. Ook in Europa is in september een onderzoek gestart dat soortgelijke maatregelen tot gevolg kan hebben. Peking reageerde hier afgelopen maandag op door zelf een onderzoek te starten naar Europese dumping van polisilicium, een belangrijke grondstof voor zonnepanelen.

De Europese brancheorganisatie voor zonnepanelen, EU ProSun, heeft in Brussel opnieuw geklaagd dat haar Chinese concurrenten oneerlijke overheidssubsidies krijgen van de overheid.

Volgens Brussel is het de grootste zogeheten antisubsidiezaak die het ooit onderzocht. China exporteerde in 2011 voor €21mrd zonnepanelen en onderdelen naar de EU.

Bron: ANP Foto: Nicolò Caranti

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie