Duurzame tourkoorts in fietsgek Utrecht

03-07-2015 16:45 | Door: Thijs ten Brinck

In Utrecht gaat dit weekend de Tour de France van start. De stad schaart zich met een opvallend dak vol zonnepanelen in een lange rij van creatieve geesten die de aandacht van televisie-helikopers wil trekken.

Net als voorgaande jaren doen ook dit jaar slimme ondernemers en kunstenaars hun best gezien te worden met creatieve uitingen tijdens de wielerwedstrijd. Het liefst vanuit de lucht.

In Utrecht is er nog geen graancirkel in de vorm van een fiets gespot. Wel ligt er voor de gelegenheid een aantal zonnepanelen in de vorm van een fiets en het woord ‘tour’.

Groene tourstunt

Van de installatie van de tour- en milieuvriendelijke energiecentrale is met een drone een filmpje gemaakt. Dat laat zien dat op het bewuste dak nog voldoende ruimte is voor meer zonnepanelen.

Als de tourcaravaan de stad maandag heeft verlaten, kan de reclamestunt voor duurzame energie snel omgebouwd worden tot een nog productiever zonnedak. De bevestigingsmaterialen liggen al klaar. Het is slechts een kwestie van de gaten opvullen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Gemeente Utrecht, via Twitter

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie