Nederlanders bouwen offshore windpark in Zuid-Korea

07-07-2015 10:19 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse adviesbureau Wind Minds heeft in Zuid Korea een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van twee 100 megawatt grote windparken.

De twee windparken, samen 200 megawatt groot, komen dicht voor de kust van het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. Het Koreaanse bedrijf Doarm Engineering is de lokale partner van Wind Minds in Zuid-Korea.

Wind Minds en Doarm kwamen in contact tijdens een handelsmissie naar Korea en Japan in oktober 2014, waaraan ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima deelnamen. Bij het eiland Jeju heeft Doarm sinds 2009 al een kleiner windpark van 33 megawatt in bedrijf.

Wind Minds

Wind Minds is een samenwerkingsverband van de Nederlandse bedrijven Pondera Consult en Mecal Engineering en de bedrijven BBB Umwelkttechnik en EP4offshore uit Duitsland. Op de website schrijft Wind Minds dat de bedrijven samen betrokken zijn geweest bij meer dan 28 gigawatt aan hernieuwbare energieprojecten over de hele wereld.

Pondera Consult won in mei 2015 samen met Grontmij een opdracht om twee offshore windkavels bij Borssele voor te bereiden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Windminds, ReNews | Foto: Eneco, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie