Wereldprimeur: land werkt volledig op duurzame energie

Wereldprimeur: land werkt volledig op duurzame energie

13-11-2012 14:12 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met de bouw van een zonnepark kan het tropische eilandje Tokelau volledig vertrouwen op duurzame energie.

Tokelau is een kleine, idyllische archipel die tussen Hawaï en moederland Nieuw-Zeeland ligt. Het heeft met zijn 1.400 zonnepanelen een wereldprimeur te pakken: het is het eerste land dat volledig draait op duurzame energie.

Kokosnoten en zonnepanelen

Nieuw-Zeeland investeerde $7 mln (€5,5 mln)  in het project van 1 megawatt. Voorheen moest de eilandengroep dure dieselolie importeren, maar dat is dankzij ruim 1.400 zonnepanelen en 1.300 batterijen overbodig. Op bewolkte dagen nemen generatoren die werken op kokosnootolie het over.

Het project werd geleid door Powersmart, een bedrijf uit Nieuw-Zeeland dat is gespecialiseerd in energievoorziening van afgelegen gebieden. Het nieuws heeft inwoners van het moederland geïnspireerd. De Nieuw-Zeelandse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Basett-Smith, zei dat “de vraag naar zonne-energie is toegenomen”.

Bron: Sustainable Business

Foto: Roy Buloy

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie