Zonnecellenfabriek uit Heerlen verhoogt productie voor China

zonnepanelen

16-07-2015 12:27 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf Solland Solar heeft met de Chinese collega Trina een contract gesloten voor een grote levering zonnecellen. Solland verhoogt de capaciteit van 180 naar 300 megawatt.

Voor het Chinese Trina Solar gaat Solland 200 megawatt aan zonnecellen leveren, voor verkoop op de Amerikaanse markt. Trina omzeilt op die manier de importheffingen op Chinese zonnepanelen die verkocht worden in de VS.

“Ik ben enorm trots op dit contract”, zegt Massimo Pugliese, CEO van Pufin Power, het moederbedrijf van Solland, in Solar Magazine. “Deze overeenkomst met Trina Solar bevestigt mijn geloof in de zonne-energiesector, zelfs in de zeer moeilijke tijden die achter ons liggen.”

Begin juni werd nog voor een faillissement van Solland Solar gevreesd. De productie lag toen weken stil en de ongeveer 60 werknemers moesten wachten op hun salaris. Voor het nieuwe contract schroeft Solland de productie in Heerlen juist flink op. Ook is op termijn plaats voor 190 medewerkers.

Mogelijk breidt Trina de samenwerking met Trina Solar in de zomer van volgend jaar nog verder uit.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Solar Magazine, Groene Courant | Foto: Bart Langelaan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie