ECN: meer dan 100.000 duurzame banen mogelijk in Nederland

ECN: meer dan 100.000 duurzame banen mogelijk in Nederland

22-11-2012 11:51 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Via het topsectorenbeleid van de overheid kunnen meer dan 100.000 extra banen gecreëerd worden in de duurzame energiesector. Maar de overheid zwalkt nog.

Aldus Robert Kleiburg, Chief Operating Officer van ECN, een instituut dat onderzoek doet naar duurzame energie. Het gaat om meer dan 100.000 banen binnen de energiesector die tot en met 2020 gerealiseerd kunnen worden. Kleiburg baseert zich op een nog niet openbaar onderzoek over het topsectorenbeleid. Via dat beleid wil het kabinet de samenwerking tussen onderzoekers, bedrijfsleven en overheid verstevigen.

Zwalkend beleid

Kleiburg ziet echter een “zwalkend beleid van de overheid, dat ervoor zorgt dat Nederland achter loopt op de ontwikkeling van duurzame energie’’.

ECN is ook betrokken bij het topsectorenbeleid. Zo werkt het instituut op dit moment onder de naam Solliance aan het verbeteren van zonnecellen. Dat doet het samen met de Technische Universiteit van Eindhoven, Holst Centre, TNO en Imec.

Foto: U.S. Army Corps

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

ECN

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie