2.000 megawatt aan zonnepanelen draait mee met de zon

24-07-2015 09:16 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse bedrijf Array Technologies heeft een deal gesloten met Swinerton. De bedrijven gaan samen 1 gigawatt aan zonnepanelen voorzien van zonnevolgsystemen.

Dankzij solar trackers, systemen die zonnecellen zo draaien dat de zon er de hele dag vol op valt, behalen zonnepanelen hogere rendementen.

“De derde generatie van ons DuraTrack systeem is speciaal ontwikkeld voor grootschalige zonneparken”, zegt Ron Corio, CEO van Array Technologies. “We brengen de opbrengst aan hernieuwbare zonnestroom omhoog, en verlagen zowel de installatie- als de onderhoudskosten van installaties.”

Twee keer 1 gigawatt

Swinerton, een Amerikaanse ontwikkelaar van hernieuwbare energieprojecten gaat ruim 1.000 megawatt aan zonnepanelen voorzien van deze trackers. Array Technologies zal de zonnevolgsystemen leveren en toepassen op ruim tien projecten van Swinerton.

Eind juni sloot ook het bedrijf NexTracker uit Californië een deal met een andere Amerikaanse ontwikkelaar van zonnepanelen, Blattner. Ook bij deze overeenkomst ging het om levering van zonnevolgsystemen voor ruim 1.000 megawatt aan zonnepanelen.

Eén of twee assen

Omdat zonnepanelen het best presteren als het zonlicht er recht op valt, loont het om de zonnepanelen gedurende de dag steeds bij te draaien. Optimaal is het om de panelen over de verticale- én horizontale-as te kunnen kantelen. Dergelijke systemen zijn echter een duur, complex en onderhoudsgevoelig. De solar trackers van Array Technologies en NexTracker kantelen de zonnepanelen maar in een richting. Dat geeft al grote voordelen in de exploitatie van zonneparken. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Array Tech, PV Tech, Nextracker

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie