Half miljoen voor verduurzaming Nederlandse varkensboerderijen

Half miljoen voor verduurzaming Nederlandse varkensboerderijen

03-12-2012 10:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met de oprichting van een ESCo krijgen Nederlandse varkensboeren de kans hun boerderijen verder te verduurzamen.

Dat maakte de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) vorige week bekend. De KDV heeft als doel op een duurzame, verantwoorde manier varkens te houden. Met de oprichting van de ESCo wil het keurmerk boeren stimuleren innovatieve, energiebesparende maatregelen in te voeren in hun bedrijven.

Een Energy Service Company, oftewel ESCo, is gespecialiseerd in het realiseren van duurzame energiemaatregelen, op het gebied van energiebesparing of hernieuwbare energie. Het grote voordeel is dat de ESCo de initiële investering op zich neemt en wordt terugbetaald in de besparing op de energierekening. Zo kunnen bedrijven duurzaam zijn zonder in één keer veel te hoeven betalen.

Negen zwembaden

De ESCo van KDV heeft in eerste instantie €500.000 in kas, mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

In negen Rotterdamse zwembaden heeft een ESCo opgericht door Strukton een miljoenenbesparing op de energierekening gerealiseerd. DuurzaamBedrijfsleven.nl ging langs.

Foto: Pieter Schepens

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie