Nederland krijgt er minimaal 76 nieuwe windparken bij

windenergie

28-07-2015 09:37 | Door: Thijs ten Brinck

Nederland krijgt er op het vasteland een groot aantal windenergieprojecten bij. Dat blijkt uit een update van de aanvragen en gunningen voor nieuwe duurzame energieprojecten.

Van de 102 aanvragen voor nieuwe windparken op zee, in meren of op waterkeringen is inmiddels ruim driekwart gehonoreerd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De drie voorstellen om windenergie op te wekken met windmolens in een meer zijn allen goedgekeurd. Van de 64 plannen met windturbines op het vaste land zijn  er inmiddels 41 gehonoreerd, 22 zijn nog in behandeling. Op het grensvlak tussen het vaste land en het water, op dijken en andere waterkeringen, komen nog eens 32 windprojecten.

Aan de 76 windenergieprojecten, 35 zonneparken en een kleine waterkrachtcentrale is samen nu € 740,7 mln SDE+ subsidie toegewezen. Aan 31 projecten voor hernieuwbare warmte of warmtekrachtkoppeling is nog eens € 876,6 toegekend. De elf ingediende projecten voor groengas zijn allen nog in behandeling. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Foto: H.P. Brinkmann, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie