Subsidiepot op; eigen zonnepanelen groot succes

Subsidiepot op; eigen zonnepanelen groot succes

03-12-2012 11:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door grote belangstelling is de subsidiepot van ruim €21 mln voor particuliere zonnepanelen op. In 2013 is er weer geld beschikbaar.

Dat maakte AgentschapNL, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, vrijdag bekend. De overheid stelde €21 mln beschikbaar waardoor particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, 15 procent van het aankoopbedrag kunnen terugkrijgen. Hierbij werd per installatie hooguit €650 subsidie verstrekt. Deze regeling vloeide voort uit het Lenteakkoord.

Meer dan 100.000 kWp aan zonne-energie

Momenteel heeft Agentschap NL ruim 39.000 subsidieaanvragen ontvangen. De subsiediepot was toereikend voor 36.500 particulieren, maar door het grote succes is het budget voor 2012 nu op. Op dit moment heeft de regeling al gezorgd voor 105.000 kWp aan geïnstalleerd vermogen.

De huishoudens die een volledige aanvraag indienden, of dat dat nog gaan doen in 2012, en buiten het budget van 2012 vallen krijgen subsidie vanuit het budget voor 2013. Deze subsidie wordt volgend jaar zo spoedig mogelijk verleend.

Het aanvragen van subsidie in 2012 kan nog tot 28 december 17.00 uur via het digitale eLoket. De regeling loopt ook in 2013 door.

Bron: Agentschap NL

Foto:  Geograph

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie