Cofely verlaagt kosten academisch ziekenhuis Maastricht

azm

31-07-2015 12:21 | Door: Thijs ten Brinck

Het academisch ziekenhuis Maastricht en technisch dienstverlener Cofely sluiten een contract voor het beheer van de energiecentrale en installatietechniek in het ziekenhuis.

De betrouwbaarheid van de energievoorziening is voor het academisch ziekenhuis essentieel. Cofely gaat de effectiviteit van de eigen energiecentrale van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) verhogen, en de kosten van het systeem verlagen.

Daarnaast zal de technisch dienstverlener ook zeven jaar lang het onderhoud en beheer van andere gebouwgebonden installaties van het azM verzorgen.

“We zijn erg blij met onze langdurige relatie met het Academisch ziekenhuis Maastricht”, zegt Ruud Vleugels, Commercieel Directeur Cofely Zuidoost. “Onze kennis op gebied van asset management en duurzaamheid blijven we graag inzetten zodat we het azM op de beste manier blijven ontzorgen”. 

Nieuw OK-complex

Het ziekenhuis krijgt een nieuwe operatieafdeling, met een oppervlak van 20.000 vierkante meter. Hiermee verandert ook de energiebehoefte van het zorgcomplex.

Cofely begint nog dit jaar aan werkzaamheden om de energiecentrale uit te breiden en geschikt te maken voor de nieuwe gebruikspatronen. De dienstverlener richt daarbij ook een ICT-dashboard in, dat de status van de centrale inzichtelijk maakt en de beheerder indien nodig direct laat bijsturen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Cofely | Foto: Mark Ahsmann, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie