HyET Solar redder in nood voor Helianthos

HyET Solar redder in nood voor Helianthos

08-05-2012 18:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met de doorkoop van Helianthos aan HyET Solar is de zonnecellenfabrikant gered. Nuon heeft alle bedrijfsmiddelen aan HyET Solar verkocht. Hiermee is de doorstart van het Arnhemse Helianthos verzekerd.

Afgelopen maandag maakte energiebedrijf Nuon bekend dat Helianthos overgenomen is door HyET Solar. Het bedrijf wil met een team van 15 tot 20 medewerkers de technologie van Helianthos doorontwikkelen om de flexibele zonnecellen op korte termijn op grote schaal uit te brengen.

HyET Solar is een nieuw te vormen bedrijf in de groep van technologie-ondernemingen. Het team van HyET richt zich oorspronkelijk op onderzoek naar en de ontwikkeling van waterstof- en brandstofcellen en elektrochemische technologie.

Blij

Na een verloren strijd van Helianthos tegen de ontstane prijsdruk door de Chinese massaproductie van zonnepanelen heeft Nuon de zonnecellenfabrikant moeten veilen. Eerder hoopte investeringsmaatschappij Sustainable Innovation Ventures met zijn reddingsplan het stokje over te nemen om de geplande veiling te voorkomen.

Nuon gaf aan blij te zijn een investeerder te hebben gevonden om de doorstart mogelijk te maken.

Bron: ANP, Nuon

Foto: miri695

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie