Project met 2.000 megawatt zonne-energie in Australië

zonne-energie

11-08-2015 07:33 | Door: Thijs ten Brinck

De Australische ontwikkelaar Solar Choice gaat samen met de Amerikaanse collega SunEdison een zonnepark van 2 gigawatt realiseren in de Australische provincie Queensland.

Solar Choice en SunEdison zullen de Bulli Creek Solar Farm samen gefaseerd ontwikkelen, schrijft de Australische website RenewEconomy. Het zal zeker acht jaar duren voor het 2.000 megawatt grote project voltooid is. Met zonnevolgsystemen wordt de opbrengst van de zonnepanelen geoptimaliseerd. 

De bouw van de eerste fase begint halverwege 2016. Dat deel alleen al zal waarschijnlijk groter worden dan het 103 megawatt grote Nyngan zonnepark, het huidige grootste zonnepark van Australië.

Volgens RenewEconomy wordt het complete project met 2 gigawatt het grootste zonnepark ter wereld, maar onder meer in Saoedi-Arabië is al een project met 3 gigawatt aan zonnepanelen voorgesteld. Dat project, ter waarde van $ 8 mrd, moet in 2030 voltooid zijn.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: RenewEconomy, The Chronicle | Foto: Marap, via WikiMedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie