Belang van diefstalpreventie zonnepanelen bewezen

zonnepanelen

13-08-2015 18:20 | Door: Thijs ten Brinck

Bij een afvalbrengpunt van HVC in Beverwijk hebben dieven tevergeefs geprobeerd 68 zonnepanelen te stelen. De zonnepanelen-installatie is na de mislukte poging tot diefstal weer opgestart. 

De panelen waren beveiligd tegen diefstal, en alleen met zwaar gereedschap te ontkoppelen. Dat heeft de installatie in dit geval gered, schrijft het Noord-Hollands Dagblad.

De dieven, die klaar stonden met een vrachtwagen en alle kabels hadden losgekoppeld, zijn dankzij de extra beveiliging onverrichter zaken vertrokken. Een installateur heeft de zonnepanelen, die in Beverwijk in het vrije veld staan, inmiddels voorzien van nieuwe stekkers en kabels. Ze wekken nu weer duurzame stroom op.

Zonnepanelen beveiligen

Duitse media schreven al in 2013 over de toenemende interesse van dieven voor zonnepanelen. Vooral in de grensregio met Polen werden veel geïnstalleerde panelen ontvreemd. Ook in Nederland komt diefstal van zonnepanelen al vaker voor. Ze worden gestolen van supermarkten en bij zwembaden.

De zonnepanelensector speelt in op het diefstalrisico met onder meer verlijmde sloten en breekmoeren, die afbreken als er mee gerommeld wordt. De panelen zijn dan zonder gespecialiseerd of luidruchtig gereedschap niet onbeschadigd te ontkoppelen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Noord-Hollands Dagblad, Solar Magazine | Foto: brian kusler, via Flikcr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie