Engie stoot $ 1 mrd aan kolencentrales af

kolencentrale

19-08-2015 09:23 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse energiebedrijf Engie, voorheen GDF Suez, is van plan om in onder meer Indonesië en India $ 1 mrd aan belangen in energiecentrales op steenkool te verkopen.

Dat schrijft persbureau Bloomberg, op basis van anonieme bronnen dicht bij het bedrijf. De Franse energiereus Engie is sponsor van de klimaattop in Parijs in december 2015 en zet zich sinds de naamsverandering in voor een duurzamere bedrijfsvoering en een beter imago.

Engie wil volgens Bloomberg af van een aandeel van 40,5 procent in het Indonesische energiebedrijf PT Paiton Energy. Dit bedrijf heeft ruim 2 gigawatt aan kolencentrales in het land. Ook wil Engie af van een 74-procentsaandeel in een kolencentrale in India. Die wordt momenteel uitgebreid van 300 tot 1.000 megawatt aan vermogen.

Frankrijk, Schotland en Nieuw-Zeeland

Engie zelf is voor een derde in handen van de Franse overheid. Die heeft in mei aangekondigd dat bedrijven die door de overheid gesteund worden moeten meewerken aan een transitie naar schonere energie.

Het Schotse bedrijf Scottisch Power kondigt op dezelfde dag aan de laatste kolencentrale van Schotland te sluiten. Eind maart 2016 gaat de Longannet energiecentrale met pensioen. Een week eerder kondigde ook het Nieuw-Zeelandse energiebedrijf Genesis Energy de laatste twee kolencentrales in het het thuisland van het net te halen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bloomberg, Edie | Foto: Rennett Stowe, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie