61% huiseigenaren overweegt zonnepanelen

61% huiseigenaren overweegt zonnepanelen

09-05-2012 18:45 | Door: Cato van Hees

Ruim 300.000 huiseigenaren willen op korte termijn zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Momenteel staan zo’n zes op de tien huiseigenaren die nog geen zonnepanelen op hun huidige woning hebben open voor zonne-energie.

Onderzoek van USP Marketing Consultancy (USP) toont een grote vraag naar zonnepanelen onder de consument, met name de woningbezitters met 61 procent. Voor huurders is de belangstelling lager, 48 procent geeft aan open te staan voor zonnepanelen. Zij worden veelal weerhouden doordat de beslissingsbevoegdheid die bij de verhuurder ligt.

Hogere inkomens

Er is meer belangstelling onder de huiseigenaren met een hoger inkomen, met een netto maandelijks inkomen boven de € 3.000. Zo’n 15 procent overweegt zonne-energie. Van de huiseigenaren die netto € 1.675 verdienen, wil 5 procent zonnepanelen installeren.

Onbekend

De voornaamste redenen die huiseigenaren weerhouden om zonnepanelen te kopen is volgens USP de prijsverhouding van zonne-energie tot grijze energie, zo’n 42 procent weet niet wat de financiële verandering van zonne-energie zou zijn op de energierekening. De bodemprijs voor zonne-energie ligt in Nederland tussen de 8 en 9 cent per kWh, inclusief installatie komt dit neer op komt uit op zo'n 15 eurocent per kWh. De prijs van fossiele energie ligt tussen de 21 en 25 eurocent per kWh, deze prijs is inclusief energiebelasting, transport, levering en BTW.

Daarnaast heeft 37 procent geen benul van de terugverdientijd van een investering in zonne-energie.

Bron: Nuzakelijk

Foto: Julie

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie