Amerikaanse zonnestart-up haalt miljoenen dollars op in Dubai

zonne-energie

21-08-2015 07:28 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Solexel produceert dunne-film-zonnecellen met een rendement van 20 procent. Solexel heeft recent $ 70 mln opgehaald om de productie op te schalen.

“40 procent van alle platte daken zijn niet geschikt om het gewicht van reguliere zonnepanelen te dragen”, zegt Michael Wingert, CEO van Solexel in een video. De zonnecellen van Solexel zijn zes keer lichter dan normale zonnepanelen, en leveren volgens de start-up 25 procent meer stroomopbrengst.

Het lichte gewicht van de cellen vergroot de toepassingsgebieden van de zonnepanelen en verlaagt de grondstofkosten voor zonne-energie. De gepatenteerde technologie verlaagt, naast de hoofdgrondstof silicium, ook het gebruik van metalen in de productie van de zonnepanelen.

Mooie zonnepanelen

Doordat de zonnecellen dunner zijn, zijn ze ook buigzaam. “Ze zijn te verwerken in dakpannen en dakleer”, zegt Mark Kerstens, de Nederlandse CFO van de Amerikaanse start-up. “Onze producten maken huizen daarmee mooier, in plaats van lelijker.”

In de afgelopen jaren heeft Solexel al zeker $ 240 mln aan investeringsgeld opgehaald. Om nieuwe productiefaciliteiten te financieren is de start-up naar de Verenigde Arabische Emiraten gegaan. In deze investeringsronde is $ 70 mln nieuw durfkapitaal opgehaald.

Bekijk een video over Solexel.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: SolarServer, GreentechMedia, Solexel | Foto: Walmart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie