Drentse boer stapt in stroomhandel met zonnepanelen en accu

zonneboer

03-09-2015 12:14 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf Jules Energy installeert voor Jan Reinier de Jong uit het Drentse Odoorn een 275 kilowattuur groot accusysteem. Daarmee kan de aardappelboer zijn zonnestroom beter verkopen.

De Drentse aardappelboer de Jong heeft binnenkort 275 kilowatt aan zonnepanelen op de daken van zijn bedrijf liggen. Daaraan koppelt Jules Energy een accuopslag met een capaciteit van 275 kilowattuur. Met het gecombineerde systeem handelt de Jong straks direct op de APX-markt, de groothandelsmarkt voor elektriciteit.

Op het boerenbedrijf in het Drentse Odoorn ligt nu in totaal al 100 kilowatt aan zonnepanelen. Die leveren de duurzame stroom aan de boer zelf en het overschot direct aan het net. Via de accu en de software van Jules Energy kan de Jong zijn hernieuwbare stroom straks een dag voorruit voor de beste prijs verkopen.

Duurzame stroomhandel

De stroom die de zonnepanelen produceren en die de boer niet direct zelf gebruikt, gaat de accu in. De opgeslagen stroom verkopen Jules Energy en De Jong de volgende dag op het moment dat energievragers het meest voor de elektriciteit willen betalen.

Jules Energy is voortgekomen uit het bedrijf Powerhouse, dat vooral voor tuinders met eigen gasturbines al jaren de beste prijs voor de opgewekte elektriciteit regelt. Met Jules Energy storten deze handelaars zich nu op de markt voor duurzame energie.

De Provincie Drenthe overweegt nog een subsidie van € 210.000 voor het project in Odoorn.

Bekijk een animatie van Jules Energy:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Energeia, RTV Drenthe | Foto: Alper Çuğun, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie