Siemens bereidt fabriek voor op bouw 10 megawatt windmolens

windenergie

03-09-2015 14:10 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse technologieconcern Siemens heeft als doel om in 2020 windenergie te produceren voor € 0,10 of minder per kilowattuur. Een windturbine met een vermogen van 10 megawatt of meer moet dat doel bereikbaar maken.

Dat zegt Siemens' offshore wind-CEO Michael Hannibal in een interview met RechargeNews. Siemens heeft net de bouwplannen voor een nieuwe fabriek in de Duitse plaats Cuxhaven bekendgemaakt. Daar gaat het bedrijf vanaf 2017 onderdelen maken voor offshore windturbines van 7 megawatt.

“Bij het ontwerp van deze fabriek houden we al volledig rekening met onze volgende modellen”, zegt Hannibal. “We spraken eerder intern over een 10 megawatt-platform. Inmiddels hebben we het over het 1X-platform, we weten nog niet hoe groot die X zal zijn.”

Ook het huidige 7 megawatt-model had in een eerdere versie een vermogen van 6 megawatt. Siemens verwacht deze turbine de komende jaren met verschillende kleine en grote innovaties nog tot 8 megawatt te kunnen ‘opvoeren’.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Recharge News | Foto: Siemens

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie