Nuon schakelt start-up in voor verhuur zonne-energie

zonnepanelen

04-09-2015 10:13 | Door: Thijs ten Brinck

De Utrechtse start-up Solease biedt samen met energiebedrijf Nuon zonnepanelen aan via een huurconstructie. Met de geleasde ​panelen besparen klanten direct op hun energierekening.

Solease verzorgt voor de huishoudens die zonnepanelen willen huren de aanschaf, de verzekering en het onderhoud van de installaties. De huishoudens betalen voor de zonne-energie gemiddeld € 50 per maand, de opbrengst is bij zo’n installatie gemiddeld € 60 per maand.

In de samenwerking met Nuon krijgen de afnemers een flexibel huurcontract. Elke maand kunnen ze besluiten de panelen alsnog zelf in eigendom te nemen, of terug te geven aan Solease. Bij een eventuele verhuizing is het huurcontract ook aan de nieuwe bewoner overdraagbaar.

Risicovrij duurzaam

Dankzij de leaseconstructie kunnen huishoudens, zonder grote investering vooraf, al vanaf de eerste maand geld verdienen aan zelfopgewekte duurzame energie.

Voor veel huishoudens is huren volgens Nuon een overzichtelijke en aantrekkelijke optie. Voor wie de volle investering en het onderhoud zelf kan en wil dragen is, over de volledige levensduur van de installatie, met eigen zonnepanelen vaak nog net iets meer te verdienen. 

Bij de aankondiging van de samenwerking kunnen Nuon-klanten uit de provincies Limburg en Overijssel en de stad Utrecht, de thuisbasis van Solease, direct gebruik maken van het aanbod. Bij succes breidt Nuon de samenwerking uit naar klanten in de rest van Nederland.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Nuon | Foto: Ivo Hutten, via Nuon

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie