21 gewone dammen omgebouwd tot groene energiecentrales

waterkracht

08-09-2015 09:48 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse bedrijf New Hydro gaat 200 megawatt aan waterkrachtturbines installeren in bestaande waterwerken. De financiering voor de projecten is rond.

New Hydro gaat gewone dammen transformeren tot waterkrachtcentrales. De Texaanse vermogensbeheerder Crestline Investors financiert de 21 projecten. “Waterkracht is geliefd bij investeerders vanwege zijn voorspelbare inkomsten en de lange levensduur van projecten”, zegt Ramya Swaminathan, CEO van New Hydro.

Verspreid over vijf Amerikaanse staten leveren de dammen straks evenveel stroom als 80.000 Amerikaanse huishoudens jaarlijks verbruiken. 

De waterwerken dienen nu om waterstromen te controleren, overstromingen te voorkomen en water te bufferen voor de landbouw. Deze infrastructurele functies komen door de elektriciteitsproductie niet in gevaar.

12 gigawatt aan kansen

New Hydro heeft naast de 21 gefinancierde projecten 23 soortgelijke projecten in vroegere stadia van ontwikkeling. Deze zouden samen nog eens 280 megawatt kunnen opwekken.

Het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) bracht in mei 2015 de kansen voor waterkrachtprojecten in de VS in kaart. Volgens het DOE was er in totaal nog ruimte voor 77 gigawatt aan nieuwe waterkrachtcapaciteit, 12 gigawatt daarvan te bouwen in bestaande dammen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: New Hydro | Foto: contri, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie