Kamp naar Duitsland voor afkijken succes Energiewende

Kamp naar Duitsland voor afkijken succes Energiewende

29-01-2013 13:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Henk Kamp van Economische Zaken brengt donderdag en vrijdag een bezoek aan Duitsland om de samenwerking op energiegebied te intensiveren. Duurzame energie staat hoog op de agenda.

Verder zal Kamp in Berlijn met zijn Duitse collega's Peter Altmaier (Milieu) en Philipp Rösler (Economische Zaken) spreken over onderwerpen als leveringszekerheid en infrastructuur. Ook ontmoet hij de top van de Duitse energiebedrijven. Vertegenwoordigers van Nederlandse energiebedrijven die actief zijn in Duitsland, zoals TenneT en Gasunie, zijn hierbij aanwezig.

Duitsland besloot onder de noemer Energiewende in 2011 afscheid te nemen van kernenergie en het gebruik van duurzame energie versneld te verhogen. Inmiddels wordt bijna een kwart van de elektriciteit in Duitsland duurzaam opgewekt. In Nederland is dat ongeveer 10 procent.

Nederland is op energiegebied nauw verbonden met Duitsland. Zo is het Duitse E.On actief in Nederland als energieleverancier. De Nederlandse netbeheerder TenneT verzorgt de aansluiting van diverse grote windmolenpark in Duitse wateren aan het vaste net.

Bron: ANP

Foto: Piet Plaat

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie