ING en E.ON zetten in op zon

ING en E.ON zetten in op zon

29-01-2013 15:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Energiemaatschappij E.ON gaat klanten van ING tegen een gereduceerd tarief zonnepanelen leveren. De financieringsvoorwaarden van de bank zijn gunstig.

De partijen willen op die manier samen de drempel voor consumenten verlagen om te investeren in zonnepanelen. Veel consumenten zien namelijk op tegen de hoge investeringskosten en de relatief lange terugverdientijd van acht jaar.

Daar staat tegenover dat zes zonnepanelen gemiddeld €300 per jaar besparen op de energierekening van een Nederlands huishouden.

Gunstige voorwaarden

Volgens ING gebruikt de bank zijn inkoopkracht om zijn klanten tegen een lagere prijs zonnepanelen aan te bieden. De lening die tegen een rente van 6,5 procent wordt verstrekt is aftrekbaar als verbetering van de eigen woning en kan voortijdig boetevrij worden afgelost.

Zonzoektdak.nl heeft eerder een soortgelijke regeling getroffen met energiemaatschappij Eneco en Greenloans. Zo installeert Eneco een pakket van zes zonnepanelen voor €3.060 en verstrekt Greenloans de lening met een looptijd van tien jaar tegen 6,2 procent rente.

Lagere drempel

Ook de overheid wil de drempel voor consumenten verlagen. Daarom heeft die voor 2013 bijna €51 mln aan subsidie beschikbaar gesteld waarvan ongeveer €25 mln aan aanvragen binnen is. Gemiddeld is er zo’n €600 per aanvraag gemoeid.

Bron: Persbericht

Foto: S.Pigeon

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie