Zonnepanelenbloem Smartflower nu ook met accu-opslag

14-09-2015 12:29 | Door: Thijs ten Brinck

Het Oostenrijkse bedrijf SmartFlower heeft een nieuwe versie van zijn met de zon meedraaiende zonnepanelensysteem Pop op de markt gebracht. Het systeem is nu voorzien van accu’s.

De start-up SmartFlower uit Wenen levert kant-en-klare zonnepaneleninstallaties die in een uur geïnstalleerd kunnen zijn.

smartflower

’s Ochtens ontvouwen de zonnepanelen zich als een zonnebloem en gedurende de dag draait het ronde oppervlak aan zonnepanelen met de zon mee.

Met de toevoeging van een accusysteem, met naar keuze 2,3 of 4,6 kilowattuur aan opslagcapaciteit, is één Smartflower afdoende om een gemiddeld huishouden gedurende het hele jaar van zelfopgewekte duurzame energie te voorzien.

“Onafhankelijkheid is voor ons erg belangrijk”, zegt Alexander Swatek, directeur van Smartflower bij SolarServer. “Dan gaat het niet alleen om de stroom zo efficiënt mogelijk te produceren maar ook om een zo effectief mogelijke benutting van de zelf opgewekte stroom.”

Groter thuisverbruik

Naar eigen zeggen levert het draaiende systeem met 2,3 kilowatt aan zonnepanelen bijna evenveel duurzame stroom als een vastgemonteerde zonnepaneleninstallatie van 4 kilowatt. Afhankelijk van de locatie licht de jaaropbrengst tussen de 3.400 en 6.200 kilowattuur.

Omdat de panelen ook in de ochtend en de avond recht op de zon gericht staan is het gedeelte van de opgewekte stroom dat een huishouden of kantoor zelf gebruikt bovendien hoger. De nieuwe accu’s vergroten het thuisgebruik nog verder: ook na zonsondergang levert de Smartflower voortaan duurzame stroom.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: SolarServer, Smartflower

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie