Limburgse bouwer windmolenfunderingen naar de beurs

windparken

16-09-2015 12:03 | Door: Thijs ten Brinck

Sif Group uit Roermond bereidt een beursgang voor. De bouwer van funderingen voor offshore-installaties en -windparken wil gebruik maken van de groei in windprojecten op de Noordzee.

Investeringsmaatschappij Egeria, de huidige eigenaar van Sif Group, heeft mensen van HSBC, ABN Amro en Stibbe en Nauta Dutilh ingehuurd om de stap naar de Amsterdamse AEX voor te bereiden. Dat schrijft De Financiële Telegraaf.

Sif Group is actief op de markt voor offshore-installaties voor de olie- en gasindustrie en zet steeds sterker in op de bouw van funderingen voor offshore-windturbines. Op de Rotterdamse Tweede Maasvlakte bouwt het bedrijf een assemblagefaciliteit voor deze funderingspalen, ook wel monopiles.

Onder meer bij de windparken Gemini, Westermeerwind, Luchterduinen en verschillende grote offshore-windprojecten voor de kust van Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië was Sif al betrokken.

Van olie naar wind

Waar de installatiemarkt voor boorplatforms door de lage olieprijs sterk inzakt, is er met de bouw van windparken de komende jaren naar verwachting veel te verdienen. Dat maakt ook Sif in potentie een aantrekkelijke belegging.

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Roermond, heeft momenteel een omzet van € 250 mln en biedt werk aan 400 mensen. Afhankelijk van het sentiment op de financiële markten gaat Sif nog eind dit jaar of begin volgend naar de beurs.  

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Telegraaf, FD, Sif Group | Foto: Archangel12, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie