Komst 6000 megawatt windenergie gegarandeerd

Komst 6000 megawatt windenergie gegarandeerd

01-02-2013 13:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De provincies garanderen de komst van 6000 megawatt aan windenergie. Voor 2020 moeten de turbines geïnstalleerd zijn.

Dit maakten ministers Henk Kamp van Economische Zaken en Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu donderdag bekend. De nieuwe windmolens kunnen ruim vier miljoen huishoudens van elektriciteit voorzien. Voor januari 2014 moeten de locaties worden aangewezen.

De afspraken dragen bij aan de kabinetsdoelstellingen. “We willen tegen zo laag mogelijke kosten 16 procent duurzame energie in 2020 realiseren en kijken daarom naar de goedkoopste vormen van duurzame energie,” aldus minister Kamp. “Dan kom je onder meer uit bij windmolens op land."

Minister Schultz van Haegen is tevreden met het besluit. “Ik ben blij dat de 6000 megawatt windenergie op land nu gegarandeerd wordt. Hiermee zetten we een stap voorwaarts om Nederland duurzamer te maken.” De komende vier maanden kijken de ministeries samen met de provincies naar manieren om meer duurzame energie op te wekken. Er zal worden gezocht naar ‘een energiemix die ruimtelijk aanvaardbaar is en economisch het meest oplevert’.

Bron: AgentschapNL

Foto: Nuon

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie