Windenergie grootste bron stroom voor Spanje

Windenergie grootste bron stroom voor Spanje

05-02-2013 11:13 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Afgelopen maand produceerden Spaanse windmolenparken een recordhoeveelheid aan elektriciteit. Wind was daarmee de grootste bron van stroom.

De zes terawattuur die de Spaanse windmolens produceerden was daarmee hoger dan die van kolencentrales en nucleaire installaties. Volgens de Spaanse vereniging voor windenergie was deze opbrengst hoog genoeg om het grootste gedeelte van de Spaanse huishoudens van stroom te voorzien.

Op het moment wordt ongeveer een kwart van de Spaanse elektriciteit duurzaam opgewekt. Het doel is om 40 procent van de elektriciteit duurzaam op te wekken in 2020. Om dit te bereiken zijn er onder andere een aantal grote offshore windparken gepland.

Bron: The Guardian

Foto: Michel Coumans

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie