Vraag naar biomassa verdriedubbelt tot 2030

Vraag naar biomassa verdriedubbelt tot 2030

07-02-2013 13:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door de groei van de biochemische industrie en het verplichte gebruik van biobrandstoffen, zal de vraag naar biomassa tot 2030 verdriedubbelen.

Dit staat in een rapport van Lux Research. Voor de biochemische industrie en de productie van biobrandstoffen is elk jaar meer dan een miljard ton aan biomassa nodig. De verwachting is dat dit zal oplopen tot 3,7 miljard ton in 2030.

Biobrandstoffen en andere biologisch afbreekbare producten, zoals bioplastics, zijn goed voor het klimaat omdat ze CO2-neutraal zijn. Er kleeft echter ook een groot nadeel aan. Voor de productie van biomassa zijn namelijk grote oppervlakken land nodig. Dit kan leiden tot voedseltekorten en verwoesting van natuurgebieden in ontwikkelingslanden.

Bron: Environmentalleader

Foto: Rastoney

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie