Shell geeft boorplannen Noordpool volledig op

shell alaska

28-09-2015 07:51 | Door: Thijs ten Brinck

Olie- en gasbedrijf Shell heeft aangekondigd de voorgenomen boringen naar olie in Alaska geheel te stoppen. De hoge kosten, onduidelijke regels en tegenvallende resultaten noemt het bedrijf als redenen.

shell alaska

"We blijven van mening dat de regio een groot potentieel heeft, dat van strategisch belang kan zijn voor Alaska en de VS", zegt Marvin Odum, upstream directeur bij Shell in Noord Amerika. "Dit is echter een duidelijk tegenvallende uitkomst voor dit gedeelte van het gebied."

Complete stop

Met het oog op de hoge kosten van de boringen in het Noordpoolgebied en de 'uitdagende en onvoorspelbare regelgeving' heeft Shell besloten ook alle andere boorplannen in het gebied te laten varen.

Shell zal de geslagen proefboorput nu afsluiten en verlaten. Het oliebedrijf heeft nog voor $ 1,1 mrd aan contractuele verplichtingen in het gebied.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers zal Shell inzicht geven in de impact van het besluit op deze contracten en resultaten van het bedrijf.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Shell | Foto's: Shell, via Flickr

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie