Ballast Nedam bouwt aan Duitse windmolens

Ballast Nedam bouwt aan Duitse windmolens

09-02-2013 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ballast Nedam gaat 80 funderingen bouwen in het Duitse offshorewindmolenpark Butendiek in de Noordzee.

De overeenkomst tussen Ballast Nedam en windpark-ontwerper wpd heeft een waarde van ongeveer €250 mln. Het windmolenpark Butendiek bestaat uit 80 turbines, elk met een capaciteit van 3,6 megawatt, waarmee de totale capaciteit op 288 megawatt komt. De plaatsing van de funderingen staat gepland in het voorjaar van 2014. Begin 2015 zal het project opgeleverd worden.

Siemens is verantwoordelijk voor de bouw, installatie en het onderhoud van het grote windmolenpark. Het project, dat vlakbij de grens van Duitsland met Denemarken gerealiseerd gaat worden, levert het Duitse bedrijf meer dan €700 mln op. Het contract dat Siemens met projectontwikkelaar wpd afsloot, geldt voor 10 jaar.

Foto: Dave Young

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie