Utrechtse zonnepanelenverhuurder Solease haalt € 4 mln op

zonnepanelen

05-10-2015 15:48 | Door: Thijs ten Brinck

De energie-investeringsfondsen van de provincies Overijssel en Limburg en de stad Utrecht steken samen € 4 mln in voorfinanciering voor leasezonnepanelen.

De Utrechtse start-up Solease kan bij 840 klanten zonnepanelen installeren, dankzij een miljoenenfinanciering van drie Nederlandse energiefondsen.

Roy Ellenbroek, fondsmanager van het Energiefonds Utrecht: “Particuliere huiseigenaren in de gemeente Utrecht kunnen zich vanaf vandaag bij Solease inschrijven om zonder investering en gedoe te gaan besparen met zonne-energie van eigen dak.”

Voorfinanciering

Dankzij de voorfinanciering kunnen huishoudens via Solease, zonder investering vooraf, direct 10 tot 20 procent besparen op de elektriciteitsrekening. De Utrechtse start-up regelt de aanschaf, installatie en verzekering van de zonnepanelen. Bij een eventuele verhuizing kunnen klanten van Solease het huurcontract overdragen aan de nieuwe bewoners of de installatie teruggeven aan de start-up.

In september kondigde energiebedrijf Nuon al aan te gaan samenwerken met Solease in de provincies Limburg en Overijssel en de gemeente Utrecht. In de omgeving Amsterdam is de start-up Big Solar sinds begin 2015 actief met een vergelijkbaar verhuurconcept.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Solease | Foto: Solease

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie