Apple patent voor zonnecel geïntegreerd in touchscreen

Apple patent voor zonnecel geïntegreerd in touchscreen

25-02-2013 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Apple heeft een innovatie gepatenteerd die een zonnepaneel en aanraaksensor integreert voor iPhones, iPods en iPads.

De technologie is zeer welkom, omdat telefoonschermen steeds meer energie vragen en batterijtechnologie achterblijft. Door de uitvinding gaat de accu langer mee.

In plaats van de zonnecellen los op het mobieltje te plaatsen zijn deze geïntegreerd in het ontwerp. De uitvinding ziet wanneer een gebruiker het mobieltje wil aanraken en schakelt dan over op ‘sensormodus’. Als de gebruiker zijn vinger weer van het mobieltje haalt, schakelt dat weer over op ‘zonnepaneelmodus’.

Dit heeft wat weg van de werking van het scherm van een iPhone, dat op sluimerstand gaat als de gebruiker het dicht bij zijn oor houdt. Op deze manier kan die niet per ongeluk de ophangknop indrukken.

Toekomstmuziek

Hoewel het patent alleen de functie van een zonnepaneel en sensor omschrijft, is de stap naar de combinatie van een zonnepaneel, sensor én beeldscherm niet ver weg. Hiervoor moet de technologie wel doorzichtig kunnen worden gemaakt.

De technologie zal waarschijnlijk nog niet verwerkt worden in de nieuwe iPhone, maar kan er wel voor zorgen dat deze nog dunner wordt.

Bron: Greenbiz

Foto: Orangeacid via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie