BMW laat fabriek in Zuid-Afrika draaien op biogas

19-10-2015 07:58 | Door: Dimitri Reijerman

BMW heeft een contract gesloten met een leverancier van biogas voor de levering van groen gas aan een Zuid-Afrikaanse fabriek. Het biogas wordt verkregen via mestvergisting. 

De assemblagefabriek van BMW, 80 kilometer ten noordwesten van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria, zal minimaal 4,4 megawatt aan biogas inkopen bij BioWatt, meldt persbureau Bloomberg. Dit bedrijf produceert biogas op basis van de mest van de tienduizenden runderen in het gebied. BioWatt vergist ook ander organisch afval.

Met de overeenkomst haalt de fabriek circa 25 à 30 procent van zijn energieverbruik uit hernieuwbare energie. BMW koopt naar eigen zeggen wereldwijd al 51 procent van zijn energie in bij duurzame energieproducenten.

Stabielere stroomtoevoer

Naast de milieuvoordelen heeft het afnemen van lokaal geproduceerd biogas nog een voordeel voor BMW: mocht het overbelaste en verouderde elektriciteitsnetwerk weer tijdelijk worden uitgeschakeld door staatsbedrijf Eskom, dan heeft de fabriek toch nog stroom via de leveringen van BioWatt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie