Oliereus investeert €2 mrd in schonere benzine

Oliereus investeert €2 mrd in schonere benzine

04-03-2013 07:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China National Petroleum Corp (CNPC), het grootste energieconcern van China, trekt 15 mrd yuan (€1,85 mrd) uit om de kwaliteit van zijn benzine te verbeteren.

Dat maakte de topman van het staatsoliebedrijf zondag bekend. CNPC volgt daarmee het voorbeeld van andere grote oliebedrijven in China, die ook miljardeninvesteringen bekendmaakten om schonere petroleumproducten te gaan maken.

Door schonere benzine te produceren, moet de luchtverontreiniging in de grote Chinese steden worden verminderd. In januari bereikte de smogvorming in de Chinese hoofdstad Beijing nog gevaarlijke niveaus en Beijing heeft per 1 februari de uitstootcriteria voor nieuwe auto's aangescherpt.

De topman van CNPC zei verder dat China ook ambitieus moet inzetten op het gebruik en de winning van aardgas, zodat gas een groter aandeel krijgt in het totale energieverbruik van de tweede economie ter wereld.

Bron: ANP

Foto: Joe Duckley via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie