Universiteit zoekt nieuwe, duurzame verdienmodellen

Universiteit zoekt nieuwe, duurzame verdienmodellen

07-03-2013 10:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een verdienmodel dat niet alleen financiële, maar ook andere vormen van waarde creëert. Voor onderzoek is de Radboud Universiteit op zoek naar succesvolle ondernemers.

De Nijmeegse universiteit zoekt naar ‘Nieuwe Business Modellen’: verdienmodellen waarin nieuwe vormen van waardecreatie centraal staan. Niet alleen geld, maar ook tijd, energie of zorg vormen de basis voor die modellen.

Het onderzoek van de Radboud Universiteit bouwt voort op een eerder onderzoek naar duurzame verdienmodellen. Dat resulteerde in een working paper waarin drie categorieën van waardecreatie werden geïdentificeerd.

Het onderzoek gaat nu een tweede fase in met als doel het verzamelen van innovatieve praktijken. Dat moet leiden tot een tweede rapport met uitkomsten om opnieuw te delen.

Gratis toegang

De Radboud Universiteit is voor het tweede deel op zoek naar projecten, bedrijven, of coöperaties die een nieuw verdienmodel belichamen. Aanmelden kan via de website van het onderzoek en leidt mogelijk tot een uitnodiging voor een interview.

Initiatieven die worden uitgenodigd aan het onderzoek krijgen gratis toegang tot de slotconferentie op 28 juni (kosten €125 euro per persoon). Wees er dus tijdig bij. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei.

Foto: Beck Tench via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen