Nederlandse gemeenten halen € 650 mln op met duurzame obligaties

Euro coins

28-10-2015 14:27 | Door: Dimitri Reijerman

BNG Bank heeft een duurzame obligatielening ter waarde van € 650 mln uitgegeven. Het geld gaat naar 97 gemeenten die in bepaalde categorieën het meest duurzaam zijn.

De uitgifte van de green bonds, met een couponrente van 0,125 procent, is de tweede duurzame lening van de bank. Bij de eerste uitgifte in 2014 was de duurzame lening nog goed voor een bedrag van € 500 mln.

BNG Bank, die zich volledig richt op overheden en instellingen met een maatschappelijk belang, zal de opbrengsten verdelen over 97 gemeenten. Deze gemeenten zijn geselecteerd volgens een methodologie van Telos, het centrum voor duurzame ontwikkeling van de Universiteit van Tilburg. De ontvangers kunnen zelf bepalen welke duurzame projecten met het geld gefinancierd worden.

De gehanteerde categorieën zijn divers; BNG Bank noemt onder andere ‘100.000+’, ‘krimpgemeenten’, ‘groene gemeenten’ en ‘voormalige industriële gemeenten’. In de categorie met meer dan 100.000 inwoners vallen de gemeenten Westland, Utrecht en Delft.

BNG Bank lost de duurzame lening in 2020 af. De lening wordt uitgebracht door Credit Agricole, JP Morgan en HSBC.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: BNG Bank | Foto: By Avij (talk · contribs) (Own work) [ECB decisions ECB/2003/4 and ECB/2003/5 or Public domain], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen