Startupbootcamp richt zich op e-health-sector in Miami

02-11-2015 13:31 | Door: Dimitri Reijerman

Startupbootcamp, een Europees acceleratorprogramma dat deels in Nederlandse handen is, start een vestiging in het Amerikaanse Miami. De incubator wil zich daar richten op de e-health-markt.

Aanvankelijk had Startupbootcamp plannen om in de Verenigde Staten een dependance te openen in New York en San Francisco, maar zet nu toch de eerste stap in Miami. De hoofdstad van Florida staat bekend om de start-ups die actief zijn in de markt voor gezondheidstechnologie.

De vestiging in Miami werkt onder de naam Startupbootcamp Digital Health. Investeerder The Knight Foundation zal de incubator een budget van $ 2 mln verschaffen. Het is de bedoeling dat Startupbootcamp Digital Health de komende drie jaar dertig start-ups in de e-health-branche ondersteunt.

Geld en training in ruil voor aandelen

In eerste instantie kunnen kansrijke start-ups een investering van $ 20.000 en werkruimte tegemoet zien, mogelijk gevolgd door een extra kapitaalinjectie van maximaal $ 100.000. Deelnemers krijgen gedurende zes maanden ook intensieve begeleiding. Succesvolle ondernemingen geven in ruil voor deelname aan het programma 6 procent van de aandelen uit handen.

Startupbootcamp, dat in 2010 is opgericht, is al actief in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Istanbul, Eindhoven, Sittard, Londen, Barcelona en Singapore. De accelerator claimt de grootste aanjager van start-ups in Europa te zijn. Onder andere de Nederlandse start-ups Sustainer Homes en Star Engines hebben via het programma van Startupbootcamp een vliegende start gekregen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Startupbootcamp | Foto: By Dori (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen