HSBC geeft $ 1 mrd aan green bonds uit

HSBC

13-11-2015 12:13 | Door: Dimitri Reijerman

Bankenreus HSBC heeft aangekondigd dat het groene obligaties ter waarde van € 1 mrd wil uitgeven. De opbrengst wordt onder andere in duurzame energieprojecten gestoken.

Naast in duurzame energie wil de bank ook investeren in projecten die de energie-efficiency verbeteren, meldt Bloomberg. HSBC zal de opbrengsten van de green bonds bovendien vooral richten op het midden- en kleinbedrijf. Andere sectoren waar HSBC geld in wil steken zijn openbaar vervoer, gezondheidszorg en onderwijs.

De bank heeft tot nu toe $ 350 mln gereserveerd voor projecten. De overige € 650 mln zal door HSBC nog worden ingevuld.

Green Bond Principles

Volgens HSBC zullen de green bonds worden uitgegeven volgens de Green Bond Principles. Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Wereldbank. Volgens cijfers van Bloomberg zijn er inmiddels groene obligaties ter waarde van € 80 mrd uitgegeven volgens dit principe.

Tot en met oktober zijn er wereldwijd green bonds ter waarde van $ 26,25 mrd uitgegeven, meldt SeeNews op basis van cijfers van het Climate Bonds Initiative. In oktober was een emissie van green bonds door EDF ter waarde van $ 1,25 mrd de grootste.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bloomberg | Foto: By Barry Caruth (Flickr) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen