ING geeft € 1,3 mrd aan green bonds uit

20-11-2015 09:09 | Door: Dimitri Reijerman

ING heeft verdeeld over twee fondsen groene obligaties uitgegeven ter waarde van in totaal € 1,3 mrd. De opbrengst zal in zes sectoren duurzaam belegd worden.

Een fonds met groene obligaties met een looptijd van vijf jaar heeft € 800 mln opgeleverd en een driejarige green bonds hebben ING € 800 mln opgeleverd. ING geeft aan dat het de opbrengst van € 1,3 mrd gaat steken in de sectoren hernieuwbare energie, groen vastgoed, openbaar vervoer, afval, water en energie-efficiëncy. Daarmee claimt de bank een groter aantal sectoren te bestrijken dan green bonds van andere financiële instellingen.

De projecten waar ING geld in steekt zijn verdeeld over zeven landen, waarbij met 38 procent het Verenigd Koninkrijk de grootste ontvanger is. Ongeveer 20 procent zal in nieuwe projecten worden gestoken, terwijl 80 procent naar herfinanciering van bestaande duurzame projecten gaat.

Eerste uitgifte green bonds voor ING

ING geeft voor de eerste maal groene obligaties uit. De bank zegt dat dit een mijlpaal vormt bij het realiseren van de duurzaamheidsambities: "We zijn ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen een betere manier van ondernemen is", aldus Ralph Hamers, CEO van ING. "Het gaat hier om een uniek product dat we ontwikkeld hebben op basis van ons uitgangspunt om duurzaamheid te integreren in alle producten en sectoren en het aantal groene markten uit te breiden."

Rapportage in jaarverslag en online

ING belooft in zijn jaarverslag te rapporteren hoe de opbrengsten worden gebruikt. Ook op de website van de bank moet deze informatie verschijnen, onder andere welke CO2-reducties zijn behaald.

Momenteel zegt ING in de duurzame sector belangen te hebben ter waarde van € 21 mrd. Daaronder vallen diverse grote bedrijven die als voorlopers in duurzaamheid zijn aan te merken. ING zegt dat het op basis van diverse externe onderzoeken en ranglijsten tot de meest duurzame banken ter wereld behoort, al concludeerde de Eerlijke Bankwijzer onlangs dat de bank juist de meest klimaatschadelijke bank van Nederland is.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ING | Foto: R/DV/RS, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen