Duurzame ondernemers krijgen rentekorting van Rabobank

Rabobank

24-11-2015 13:30 | Door: Dimitri Reijerman

Rabobank gaat samen met de Europese Investeringsbank (EIB) rentekortingen geven voor ondernemers die duurzame investeringen doen. Daarvoor trekken de partijen € 50 mln uit.

De rentekorting van maximaal 1,2 procentpunt is bedoeld voor impactleningen en is geldig voor drie jaar van de totale looptijd. Daarna wordt het reguliere rentetarief weer van kracht.

Impactleningen zijn kredieten voor duurzame investeringen met een positieve maatschappelijke impact. De impactleningen richten zich op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Zo mag een onderneming niet meer dan 3.000 werknemers tellen.

Voor het aanvragen van een impactlening gelden strenge criteria. Zo dienen de ondernemers te beschikken over minimaal een van de 37 geselecteerde keurmerken. De minimale eisen lopen uiteen van minimaal drie sterren bij het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming tot een Platinum- of Gold-status voor het Cradle to Cradle-keurmerk.

Ook mag de maximale totale investering niet meer dan € 25 mln bedragen, waarbij de impactlening goed is voor een aandeel van maximaal € 2,5 mln.

Duurzame impuls

Momenteel zegt Rabobank dat 5 procent van zijn zakelijke klanten als 'koploper' gezien kan worden. Paul Dirken, directeur Bedrijven bij Rabobank, hoopt met de rentekorting een nieuwe duurzame impuls te kunnen geven aan het Nederlandse bedrijfsleven. 

"Met de impactlening, een lening met een aanmerkelijke korting, kunnen we als eerste Nederlandse grootbank duurzaam gedrag van zakelijke klanten financieel belonen", zegt Dirken in een persbericht. "Samen met de EIB zetten we onze kennis en ervaring in om het voor Nederlandse MKB- en midkapondernemers extra aantrekkelijk te maken om duurzaam te investeren."

Het Europese Investeringsfonds waagt zich voor de eerste maal op het stimuleren van duurzame ontwikkeling bij kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen. Als de impactleningen succesvol blijken, overweegt de financiële instelling om met een vervolg te komen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Rabobank | Foto: Rabobank

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen