Ontwikkelingsbank FMO legt focus op duurzaam investeren

Ontwikkelingsbank FMO legt focus op duurzaam investeren

28-03-2013 17:12 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO behaalde een recordwinst in 2012. Hierdoor is de bank nog meer overtuigd om duurzaamheid centraal te stellen.

De winst van de Nederlandse ontwikkelingsbank Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO), steeg van €93 mln in 2011 naar €146 mln in 2012. Ook nam de investeringsportefeuille van €5,9 mrd tot €6,3 mrd toe. De grootste bilaterale ontwikkelingsbank van Europa investeert uitsluitend in Azië, Afrika en Latijns-Amerika en richt zich op de financiële-, landbouw- en energiesector.

Investeringen in ontwikkelingslanden moeten volgens FMO niet alleen financieel levensvatbaar zijn, maar ook goed zijn voor mens en milieu. De komende drie jaar komt duurzaamheid daarom nog centraler te staan. “We willen in 2020 onze impact verdubbeld hebben en onze ecologische voetafdruk gehalveerd,” zegt topman Nanno Kleiterp in dagblad Trouw.

“Bij ‘impact’ gaan financiële en ecologische aspecten samen, het één krijgt nooit voorrang boven het andere. Concreet: we willen meer mensen bereiken en zij moeten meer toegang krijgen tot onder meer krediet, voedsel en energie,” aldus Kleiterp. Ontwikkelingsbank FMO is voor 51 procent in handen van de staat en voor het resterende deel is het particulier bezit.

Bron: Trouw Foto: Kibuyu via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen