China investeert €13 miljard in bestrijden van vervuiling

China investeert €13 miljard in bestrijden van vervuiling

29-03-2013 10:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De komende drie jaar investeert de Chinese overheid $16 mrd (€12,9 mrd) in maatregelen om de vervuiling in Beijing tegen te gaan.

Om de publieke onrust over de toenemende vervuiling in de Chinese hoofdstad tegen te gaan, investeert de overheid onder andere in het verbeteren van de 1.290 kilometer lange riolering en twintig installaties die afvalwater afvoeren. Daarnaast worden er vijf afvalverbrandingsinstallaties en 47 waterrecyclingfabrieken gebouwd.

De luchtkwaliteit in Beijing, een stad met ongeveer 20 miljoen inwoners, neemt sinds het begin van dit jaar gevaarlijke vormen aan. Veel Chinezen vinden dat de overheid te weinig doet om het milieu en de gezondheid te beschermen. Niet alleen de hoofdstad heeft te lijden onder de vervuiling: in sommige regio’s ontstaan ‘kankerdorpen’ en eerder deze maand werden in een rivier duizenden dode varkens ontdekt.

Burgemeester Wang Anshun roept de overheid op om ook het bedrijfsleven in de investeringen te betrekken. Een goede relatie met hen is namelijk belangrijk, omdat in het drie-jarenplan ook staat dat de illegale bouw door bedrijven bestreden moet worden. Er wordt een lijst opgesteld van ‘illegale’ gebouwen, die nog dit jaar worden gesloopt.

Bron: Reuters

Foto: Urthecast via Google Images

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen