Sungevity haalt $ 650 mln op voor 400 megawatt zonne-energie

zonnepanelen installeren

17-12-2015 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse investeringsfonds Apollo Global Management investeert $ 650 mln in zonne-energiebedrijf Sungevity. Met deze investering kan Sungevity in de Verenigde Staten tientallen zonnestroomprojecten realiseren.

Om de projecten te realiseren heeft het zonne-energiebedrijf in totaal $ 850 mln aan investeringen gekregen. Naast het bedrag van investeringsbedrijf AGM hebben meerdere bedrijven samen een investering van $ 200 mln in het project gedaan. De zonnepanelen die geplaatst worden, gaan per project tussen de 20 kilowatt en 300 kilowatt opleveren. In een tijdsbestek van drie jaar zal er 400 megawatt aan zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Sungevity in Nederland

In Nederland is de zonnepanelenenergie-leverancier Sungevity initiatiefnemer van de ‘Schooldakrevolutie’. Met dit initiatief wil het bedrijf samen met andere organisaties tot 2020 minstens 50 procent van de basisscholen en middelbare scholen voorzien van zonne-energie.

Daarnaast werkt Sungevity sinds 2014 samen met energiebedrijf E.on. E.on besloot in 2015 alle fossiele energieactiviteiten in Duitsland af te stoten.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Greentechmedia, Sungevity | Foto: Wijkvereniging Tuinwijk, via Flickr Creative Commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen